webmark solutions www.webmark-solutions.nl

The Web Expert. Improving your online awareness!

mobiel  ::  mobiele applicaties

Mobiel heeft de toekomst!

Wereldwijd hebben ca. 3 miljard mensen toegang tot internet. Ongeveer 2 miljard mensen hebben deze toegang via een mobiel apparaat. De verwachting is dat tot 2020 nog eens 1 miljard mensen toegang krijgen tot mobiel internet. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 10 miljoen mobiele internet gebruikers. Waardoor neemt de populariteit van een mobiel apparaat (“smartphone” of “tablet”) toe? Welke ontwikkelingen spelen hierbij een rol, en hoe kunt u als bedrijf hiervan profiteren?

Een smartphone is een persoonlijke assistent

Allereerst zijn smartphones persoonlijk. Zonder dat we het door hebben zijn we steeds meer gehecht aan onze smartphone of tablet. (Vroeger hadden we een revolver in een holster, tegenwoordig heeft iedereen een smartphone in een hoesje). Verder heeft een smartphone handige functionaliteiten en hardware zoals een camera, GPS of gyroscoop. We leggen onze belevenissen van ons dagelijks leven vast en delen deze ook steeds vaker met onze omgeving zoals familie, vrienden, kennissen (en de rest van de wereld). Daarnaast kunnen op een smartphone handige mobiele applicaties worden gebruikt die aansluiten bij ieders persoonlijke behoeften. Een smartphone wordt steeds meer een persoonlijke assistent.

Zoeken van informatie via smartphone en tablet

Daarnaast wordt een smartphone of tablet gebruikt om in informatiebehoeften te voorzien. Google heeft onderzocht dat het aandeel zoekverkeer van mobiel is toegenomen naar 40%. Rond feestdagen is het aandeel van mobiel zoekverkeer zelfs 50%! Verder wordt meer dan 60% van de e-mails geopend met een smartphone.

Aankopen en betalen via smartphone en tablet

Ook het aandeel mobiele aankopen en betalingen zal in de komende jaren toenemen. In Nederland zal het voor veel mensen straks mogelijk zijn om met een smartphone te betalen. Hiervoor worden door steeds meer bedrijven oplossingen aangeboden. Google, Apple en Facebook zullen de komende periode investeren in mobiel betalen en de oplossingen hiervoor verder ontwikkelen. Naar verwachting zal 2015 het jaar worden waarin verdere doorbraken zullen worden bereikt.

De smartphone als marketing instrument

Als bedrijf kunt u het grootschalige gebruik van de smartphone omzetten in een effectief marketing instrument. Naast dat u uw website kunt aanpassen voor mobiel gebruik (responsive design), waardoor ook de vindbaarheid van uw website verbeterd (SEO), kunt u met een mobiele applicatie klanten binden aan uw product of dienst. Deze klanten kunt u dan periodiek op de hoogte stellen van bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen en innovaties met behulp van zogenaamde “notificaties”. Hierdoor wordt een smartphone onderdeel van uw marketing communicatie instrumentarium en kan deze “cross mediaal” worden ingezet.

Webmark Solutions ontwikkelt mobiele applicaties

  • Webmark ontwikkelt mobiele applicaties in iOS (Apple) en Andriod (Google)
  • Webmark integreert mobiele applicaties met websites en webshops
  • Webmark ontwerpt responsive design websites en webshops voor gebruik op mobiele apparaten
  • Webmark integreert mobiele betalingen in mobiele applicaties
  • Webmark biedt een online CMS voor mobiele applicaties voor het real-time managen van content en notificatie management
  • Webmark biedt een real-time preview modus voor mobiele applicaties

Het resultaat

Webmark Solutions biedt klantspecifieke (tailormade) mobiele applicaties die passen bij de look & feel van uw website en/of webshop en toegespitst op de gewenste functionaliteiten.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.